English|صفحه اصلی  | سایت اصلی دانشگاه |   امروز: جمعه ١٠ فروردين ١٤٠٣


  چاپ        ارسال به دوست

اولین جلسه ستاد کارآفرینی و اشتغال دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان آذربایجان غربی در سالن جلسات حوزه ریاست دانشگاه برگزار شد.

اولین جلسه ستاد کارآفرینی و اشتغال دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان آذربایجان غربی در تاریخ 6/9/97 در سالن جلسات حوزه ریاست دانشگاه برگزار شد. در این جلسه آقای دکتر احمد حاج ابراهیمی رئیس دبیرخانه کارآفرینی ، اشتغال و سرمایه گذاری نظام سلامت دانشگاه با تشریح اسناد بالادستی ضرورت ارتقای عملکرد دانشگاهی در حوزه کارآفرینی و حرکت دانشگاه ها به سمت دانشگاه های کارآفرین(نسل سوم) را یادآور شدند و اظهار داشتند با توجه به فعال بودن پنجره جمعیتی رسالت سنگین بر عهده دانشگاه هاست و باید از ظرفیت بالقوه دانش آموختگان دانشگاهی نسل جوان برای مواجهه منطقی با تبعات ناشی از تغییر در ترکیب جمعیتی در 20تا30 سال آینده استفاده بعمل آورد. ایشان در ادامه ضرورت ارتباط صنعت با دانشگاه و دولت را یادآور شدند و گفتند باید اکوسیستم کارآفرینی در کشور و استان نهادینه شود. ایشان افزودند تاکنون 38 طرح اشتغالزایی در حوزه سلامت در دانشگاه علوم پزشکی ارومیه وصول شده است که در مرحله اول 300 میلیارد ریال جهت پرداخت به طرح های بررسی شده توسط بانک های عامل مصوب شده است.


در ادامه جلسه آقای دکتر دنیوی تغییر رویکرد در رسالت آموزش عالی را یادآور شدند و اظهار داشتند نباید در قالب های سنتی خود را محصور کنیم و تحقیقات دانشگاهی باید ارزش دهی شوند و نگرش سیستمی و فرایندی باید در دانشگاه ها نهادینه شود. ایشان استفاده از تجربیات دانش آموختگان گروه پزشکی با تحصیلات تکمیل management Health را برای پیشبرد بهینه اهداف مصوب در حوزه کارآفرینی مورد تاکید قرار دادند.
آقای دکتر محمدی فلاح دیگر عضو ستاد کارآفرینی اظهار داشتند دانشگاه های ما عمدتاٌ در نسل اول (آموزش برای آموزش) متوقف مانده اند و باید ترتیبی اتخاذ شود مهارت آموزی و تامین بخشی از نیاز زنجیره تولید با بهره گیری از فارغ التحصیلان دانشگاهی در کشور نهادینه شود و دانش آموختگان دانشگاهی ضمن آشنایی با فرایندهای مربوط به کارآفرینی به سمت خود اشتغالی حرکت کنند. ایشان اختیارات ناشی از امکان تغییر در 20% کوریکولوم های آموزشی برای برون رفت از وضعیت فعلی را یادآور شدند و افزودند تحقق عملی ارتباط معنوی بین آموزش و پژوهش و پارک های علم و فناوری جریان پویایی ایجاد خواهد نمود که روز به روز کارآمدتر نیز خواهد شد.
آقای دکتر حیدری از اعضای ستاد کارآفرینی دانشگاه با تاکید بر اینکه نیازهای اساسی جامعه غالباٌ از بستر دانشگاه قابل حل بوده تاکید کردند هر تولیدی در دنیای اقتصاد بر مبنای میزان تقاضا صورت میگیرد و برای دسترسی به فعالیت اقتصادی پایدار باید به فن بازار و تعادل بین عرضه و تقاضا توجه شود. ایشان در ادامه افزودند فن بازار در مقطع فعلی بصورت مجازی در استان آذربایجان غربی ایجاد شده است و از فرصت ایجاد شده باید در راستای معرفی فرصت های موجود بازار به نخبگان ، کارآفرینان و جامعه دانشگاهی استفاده کنیم. ایشان توجه به ایده پروری ، کارگروهی ، سامان بخشی به برنامه های عملیاتی و حمایت از صاحبان ایده و افراد خلاق را در راستای تبدیل ایده به پدیده ، ضروری دانستند.
دکتر جلال غفارزاده در ادامه بحث های ستاد کارآفرینی عبور از مرزهای فعلی و ساختار سنتی را مورد توجه قرار دادند و گفتند باید در حوزه کالا و خدمات ارزش افزوده ایجاد کنیم . تغییر در سیاست های آموزشی با هدف ایجاد ظرفیت حل مسئله" Problem Solving "، اداره فرایندها با استفاده از گایدلاین ها (راهنماهای بالینی) ، جرات بخشی با هدف تخریب خلاق و حرکت به سوی دانشگاه های کارآفرین ، گسیل پایان نامه ها به سمت تولید کالای ارزشمند و خدمات با ارزش افزوده و استفاده از ظرفیت های بومی استان در مقوله غذا و دارو و برنامه سازی از دیگر موضوعات مورد نظر ایشان بود .
آقای دکتر عزتی نیز با بیان مفهوم کارآفرینی در آموزش،کارآفرینی را در" رفتار اقتصادی و اجتماعی موفق وموثر" تعبیر کردند و افزودند کارآفرین هم رفتار و هم اثر می باشد. بعبارتی رفتارهای کارآفرینی باید به بهبود محیطی و افزایش کارایی و اثربخشی در سیستم ها و منابع متکی شود.ایشان تحقق اهداف کارآفرینی را مانع اثربخشی دشمنان در حوزه تحریم ها دانسته ادامه دادند باید در مراکز دانشگاهی به مزیت های رقابتی استان ها توجه لازم بعمل آید.ایشان تولید عسل و دیگر داروهای گیاهی را فرصتی مناسب برای شناساندن ظرفیت ها ی استان و به تبع آن کارآفرینی و اشتغال هدف دانستند و افزودند در آینده باید با ایجاد همه گیری در مقوله کارآفرینی گام های ارزنده ای با مشارکت دانشگاه برداریم .
آقای دکتر رحیمی نیز به عنوان عضو ستاد کارآفرینی خروج از رویکرد اقتصاد مبتنی بر نفت و حرکت به سمت ظرفیت سایر حوزه ها را مورد تاکید قرار دادند و اظهار داشتند باید از فرصتهای پیش آمده"خصوصا فضای ناشی از تحریم" استفاده کافی بعمل آوریم و دانش کارآفرینی را در سطح کشور و از جمله دانشگاه نهادینه کنیم . ایشان مهارت آموزی بجای حمایت مستقیم و نقدی را راهی موثر برای بهره گیری از توانمندی منابع انسانی د کشور تلقی کردند . ایشان حذف فرایند های زائد و ارتقای بهره وری را نیز در مسیر اهداف کارآفرینی دانستند و افزودند حاکمیت فرایند کارآفرینی می تواند تبعات مستقیم و یا غیر مستقیم در تولید ثروت در جامعه داشته باشد .


آقای دکتر میرزایی نیز ظرفیت حوزه اجتماعی برای حاکمیت تفکر کارآفرینی و اشتغال را مورد توجه قرار دادند و بیان داشتند ما می توانیم با شبکه سازی و تعریف فرایند های هدفمند گامی موثر در راستای تحقق اهداف حوزه سلامت برداریم . ایشان فعال سازی 300 کانون سلامت محله را گامی در جهت مشارکت های مردمی در توسعه سلامت جامعه دانستند و اظهار داشتند می توان با صرف هزینه کم و بهره گیری از ظرفیت های مردمی و از جمله کانون های صنعتی گام های موثری در جهت ارتقای شاخص های سلامت در جامعه برداشت .
آقای دکتر پیرنژاد تغییر رویکرد برای تحقق انتظار سلامت را نه یک انتخاب بلکه یک اجبار دانستند و گفتند عبور از ساختارهای سنتی یک ضرورت است و رویکرد با نگاه نو به فرایند ها با مفهوم کارافرینی سازگار است .ایشان توجه کافی به مقوله کارآفرینی را راهی موثر برای حاکمیت نظام خلاقانه و تحقق ایده ها ی خلاقانه دانسته افزودند ریسک پذیری در جامعه ما هنوز به بلوغ لازم نرسیده است و ورود به نظام های پیچیده و حل مسائل پیچیده نتوانسته است در جامعه نهادینه شود . ایشان توجه به نیروهای کارآمد ، توانمند ، و علاقمند به حل مساله را برای تحقق نگاه کارآفرین در دانشگاه لازم و ضروری دانستند .
آقای دکتر موسوی دبیر ستاد در پایان با تشکر از حضور اعضای ستاد ، دیدگاههای ارزشمند ایشان را مورد توجه قرار دادند و افزودند باید واحد R&D در دانشگاه نهادینه شود و این امر لازمه موفقیت دانشگاهها در حوزه های مختلف است . ایشان همچنین پتانسیل های موجود در معاونت های مختلف دانشگاه را فرصتی مناسب برای تحقق ایده های کارآفرینی دانستند .
این جلسه با ارئه پیشنهادات ذیل به کار خود پایان داد:
1. برگزاری دوره آموزشی مدیران پایه و میانی برای کارکنان
2. ارتباط با حوزه دانشگاهی در خصوص نحوه تبدیل ایده به کسب و کار موفق
3. تشکیل انجمن کار آفرینی و حلقه نو آوری و ورود به عرصه کسب و کار
4. پیاده کردن چند مدل عملیاتی برای ایجاد انگیزه بین علاقمندان و افراد کارآفرین
5. مقرر گردید با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی ارومیه و دانشگاه ارومیه در قالب برنامه مشترک ،کار تولید و فراوری تعداد مشخصی فراورده گیاهی و دارویی در مشارکت با بخش خصوصی مورد مطالعه قرار گیرد.

 

 


١٥:٣٣ - 1397/09/25    /    شماره : ٢١٧٨٩    /    تعداد نمایش : ٣٢٣



خروج