English|صفحه اصلی  | سایت اصلی دانشگاه |   امروز: پنج شنبه ٠٦ ارديبهشت ١٤٠٣


  چاپ        ارسال به دوست

برگزاری نشست تخصصی گردشگری سلامت (توریسم درمانی) توسط دبیرخانه اشتغال،کارآفرینی و سرمایه گذاری نظام سلامت دانشگاه

Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA

در این جلسه معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه با ذکر مقدمه ای در خصوص توریسم درمانی این صنعت را جزو صنایعی برشمرد که مورد کم توجهی واقع شده و اظهار امیدواری کرد در شرایط کنونی ، با توجه به خلق منابع جدید در حوزه سلامت اهتمام و تمرکز بیشتری با هدف بهبود وضعیت موجود در این صنعت صورت پذیرد.

ایشان با ذکر اینکه در ارائه خدمات توریسم پزشکی در هر دو بخش قبل و بعد از ورود بیمار به بیمارستان مشکلات و نارسایی هایی وجود دارد افزود مشکلات پس از ورود بیمار قابل کنترل و دراختیار سیستم است لیکن مشکلات قبل از ورود بیمار خارج از کنترل سیستم بوده  و کار بیشتر و مشارکت سایر سازمانها و نهادها را می طلبد . وی همچنین به لزوم بررسی عمیق تر مفاد قرارداد های توریسم سلامت در هماهنگی با حوزه امور حقوقی دانشگاه تاکید کرد.

سپس رئیس دبیر خانه کارآفرینی،اشتغال و سرمایه گذاری نظام سلامت دانشگاه با استفاده از اطلاعات آماری موجود به تشریح وضعیت کشور ایران در زمینه گردشگری سلامت پرداخت . وی گفت از مجموع 950 بیمارستان کشور تا کنون 166 بیمارستان مجوز IPD دریافت نموده اند.در استان آذربایجان شرقی 15 بیمارستان و در استان آذربایجان غربی 8 بیمارستان دارای این مجوز می باشند. علی رغم اینکه در چشم انداز 20 ساله و برنامه های توسعه 5 ساله کشور وزارت بهداشت ماموریت یافته است بخشی از نیاز مالی خود را از محل فروش خدمات سلامت تامین نماید و درچشم انداز 20 ساله نیز ایران بعنوان قطب اول منطقه در حوزه گردشگری سلامت تعریف شده است  لیکن عملکردضعیف در این حوزه موجب شده  در سال 2016 از میان 41 مقصد گردشگری سلامت کشور ایران حائز رتبه آخر شود. ایشان با اشاره به ماده 27 قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت  از آن به عنوان یک محمل قانونی برای مشارکت و سرمایه گذاری در حوزه گردشگری سلامت یاد کرد.

مدیر کل سازمان میراث فرهنگی نیز ضمن استقبال از برگزاری چنین جلساتی برخی از مشکلات موجود بر سر راه گردشگری سلامت را برشمرد و افزود  فعالیت های غیر قانونی دلال ها - عدم شفافیت و نبود تعرفه های مشخص و در نتیجه عدم مراجعه مجدد توریست(بیمار) به مراکز درمانی مجوز دار عدم معرفی شایسته ظرفیت خدمات بیمارستانی و  نهایتا نبود تعامل سازنده بین واحدهای درمانی دارای گواهینامه بین المللی و آژانس های دارای مجوز بند ب از اهم مشکلات صنعت گردشگری است. وی همچنین در خصوص مشکلات فراروی توریسم درمانی گفت بیمارستانها باید با  برگزاری نشست ها یی ظرفیت های موجود خود را شناسایی و راهکارهای لازم را ارائه نمایند.

 


١٦:٥٨ - 1398/01/21    /    شماره : ٢٣٧٠٧    /    تعداد نمایش : ٢٠٥



خروج