English|صفحه اصلی  | سایت اصلی دانشگاه |   امروز: پنج شنبه ٠٩ فروردين ١٤٠٣


  چاپ        ارسال به دوست

مشروح سومین جلسه ستاد کارآفرینی و اشتغال نظام سلامت دانشگاه

سومین جلسه ستاد کارآفرینی و اشتغال دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان آذربایجان غربی روز چهارشنبه 28/1/1398 به دعوت آقای دکتر موسوی معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه در سالن جلسات حوزه ریاست برگزار گردید. دراین نشست که با هدف بحث و تبادل افکار پیرامون برنامه های عملیاتی سند توسعه کارآفرینی و توسعه نظام سلامت برگزار گردید ابتدا آقای دکتر موسوی معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه با اشاره به محدودیت منابع مالی دانشگاه در سال 98و لزوم احصاء، صیانت ومدیریت بهینه منابع موجود ، بر ترویج فرهنگ کارآفرینی در بین کارکنان و ارتقاء سطح کارایی آنها تاکید نمود و افزود تشکیل ستادهای  کارآفرینی و اشتغال در دانشکاه های علوم پزشکی فرصت مغتنمی است که دستیابی به این هدف را به طرق مختلف مهیا می سازد. وی در خصوص مشکلات پیرامون گردشگری سلامت استان گفت مهمترین مساله موجود سردرگمی و آشفتگی بازار این صنعت است که از نبود یک ساز و کار تعریف شده و شفاف ناشی می شود .وی افزود با توجه به ظرفیت های پیش بینی شده در قانون بودجه می توان از توان و پتانسیل بخش خصوصی در ایجاد یک درگاه واحد برای مدیریت و ساماندهی صنعت توریسم درمانی استفاده نمود طبیعتا پس از اجرایی شدن این سیستم و استخراج نقاط ضعف و قوت وایجاد شفافیت لازم ، دانشگاه به عنوان متولی سلامت جامعه و به منظور جلوگیری از سوء استفاده های احتمالی بازار صنعت گردشگری سلامت می تواند وارد عمل شود و بخش خصوصی را مجاب به طی فرایند های تدوین شده نماید. وی همچنین در خصوص مراکز  home care  و hospice  تاکید کرد حمایت و ترویج این مراکز در سطح استان موجب کاهش قیمت تمام شده خدمات درمانی شده ، در نهایت به نفع بیمار، سازمانهای بیمه گر و مراکز درمانی خواهد بود .

در ادامه جلسه آقای دکتر حاج ابراهیمی رئیس دبیرخانه کارآفرینی و اشتغال با اشاره به اینکه در برنامه های عملیاتی مندرج در سند توسعه کارآفرینی و اشتغال حوزه وزارت در خصوص گردشگری سلامت نامی از استان آذربایجان غربی به عنوان اولویت های گردشگری برده نشده است اشاره کرد استان آذربایجان غربی به دلیل جایگاه استراتژیکی و ژئواکولوژیکی  می تواند نقش فعال در حوزه گردشگری سلامت ایفا نماید . ایشان افزود مطابق آمارهای موجود وضعیت جهانی کشور ایران در این زمینه از شرایط خوبی برخوردار نیست و جایگاه ایران بین 41 کشور با مقصد گردشگری سلامت حائز رتبه 41 ام می باشد و اظهار امیدواری کرد با برگزاری چنین جلساتی و با کمک تمامی معاونت های دانشگاه و نیز سازمان میراث فرهنگی بتوانیم از ظرفیت های ماده 27 قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت استفاده و با جلب مشارکت بخش خصوصی در راه احیاء صنعت گردشکری سلامت در استان قدم موثری برداریم. وی با ذکر این مطلب که در سرفصل های کوریکولوم های آموزشی دانشجویان صرفا امکان 20% تغییر وجود دارد ،در خصوص اهمیت آموزش مباحث کارآفرینی گفت در کنار ارائه مطالب تئوریکی دعوت از افراد با پیشینه موفق در زمینه فعالیت های کارآفرینانه برای انتقال تجارب خود به دانشجویان و فارغ التحصیلان می تواند کارساز باشد همچنین آشنایی با معیارها و ضوابط دانشگاههای نسل سوم و کارآفرین و تقویت حس اعتماد به نفس در دانشجویان در تمامی مقاطع و ترم های تحصیلی باید مورد توجه قرار گیرد.


در ادامه جلسه سایر اعضای ستاد کارآفرینی و اشتغال به بیان نقطه نظرات خویش پیرامون مباحث مطرح شده پرداختند.

آقای دکتر قربان زاده عضو هیات علمی دانشگاه ارومیه و یکی از فعالین بخش غیر دولتی در زمینه توریسم درمانی با اشاره به برخی از نارسایی های موجود در سیستم گردشگری سلامت کشور گفت تنها راه گریز از مشکلات موجود استفاده از یک پورتال واحد برای ورود بیماران به کشور و هدایت آنها به بیمارستان می باشد . در این شرایط با کوتاه شدن دست واسطه ها بروز خطاهای انسانی نیز به حد اقل می رسند و هزینه تمام شده خدمات درمانی ارائه شده به بیمار نیز از شفافیت لازم برخوردار خواهد شد. وی در دفاع از طرح پیشنهادی خود به تشریح نحوه عمل و مزایای متصور بر استفاده ازدرگاه مذکور پرداخت .

آقای دکتر شرق مدير امور بيمارستانها و تعالي خدمات باليني دانشگاه گفت دانشگاه در خصوص گردشگری سلامت بعنوان یکی از سیاستهای مورد نظرخود اقداماتی در راستای صدور "مجوز بند ب "انجام داده لیکن شرکتهای مجوز دار عملا بدلیل مشکل دلال گری و لابی گری نتوانسته اند در این صنعت موفق شده و کاری از پیش ببرند. وی ابراز امیدواری کرد با راه اندازی پورتال واحد برخی از مشکلات فراروی توریسم درمانی مرتفع شده و این صنعت رونق تازه ای بگیرد. ایشان همچنین با تاکید بر لزوم فرهنگ سازی مفهوم کارآفرینی در دانشگاهها اشاره کرد موضوع پذیرش دانشجو و آموزش  باید در هماهنگی کامل با شرایط و نیازهای جامعه اتفاق بیفتد و مباحث کارآفرینی نیز برای رشته ها و مقاطع مورد نیاز و در تمامی سطوح بویژه مدیران و روسا ارائه گردد.

در ادامه نشست آقای دکتر کریمی پور سرپرست مديريت امور آموزشي دانشگاه پاره ای از مشکلات پیرامون تغییر در کوریکولوم های آموزشی را برشمرد و پیشنهاد کرد به منظور اشاعه هرچه بهتر و بیشتر مفاهیم کارآفرینی این پروسه را قدم به قدم و بصورت از بالا به پایین و از اعضای هیات علمی آغاز و با دانشجویان دوره دکتری و تکمیلی و نهایتا کارشناسی و در قالب کارگاههای آموزشی ادامه و ارائه داد .

آقای دکتر دنیوی یکی از اعضای ستاد کارآفرینی و عضو هیات علمی دانشگاه ارومیه گفت در خصوص تهیه محتوی های آموزشی با موضوع کارآفرینی اقداماتی از سوی وزارت علوم صورت گرفته و در قالب طرح درس اختیاری به دانشگاه ها و از جمله دانشگاه ارومیه ابلاغ گردیده که در این زمینه می توان به تبادل و انتقال تجربیات دو دانشگاه پرداخت . وی همچنین تاکید کرد خروجی جلسات کارآفرینی برگزار شده می بایست منجر به تهیه و تولید پروژه گردد که این مهم با جلب همکاری بخش خصوصی و هدایت سرمایه های آنها به سوی پروژه های منتخب دانشگاه حاصل خواهد شد.

آقای دکتر حیدری دیگر عضو ستاد کارآفرینی و عضو هیات علمی دانشگاه ارومیه نیز ضمن طرح این موضوع که الزاما تمامی دوره های کارآفرینی برگزار شده در قالب واحد درسی و یا کارگاه آموزشی منجر به کارآفرینی نخواهد شد افزود این قبیل آموزش ها باید با رویکرد نوآورانه همراه گردد . ایشان به برگزاری کمپینگ به عنوان یک حرکتی جدید و در حال گسترش در دانشگاههای مطرح دنیا اشاره کرد و گفت دانشگاه ارومیه نیز در این زمینه تجربیاتی کسب کرده است و می تواند آنها را با دانشگاه علوم پزشکی ارومیه به اشتراک گزارد و مراحل بعدی فعالیت بصورت مشارکت بین دو دانشگاه انجام گیرد.

آقای دکتر ولی زاده معاون اجرایی معاونت امور بهداشتی دانشگاه با ذکر اینکه تعداد قابل ملاحظه ای از فارغ التحصیلان مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد متقاضی دریافت شغل از دانشگاه می باشند و تخصص و مهارت دیگری نیز بجز تحصیلات عالی خود ندارند پیشنهاد کرد با توجه به انگیزه بالای این قشر برای رسیدن به اشتغال نیروهای مذکور به عنوان جامعه هدف برای  طی دوره های آموزش کارآفرینی در نظر گرفته شوند تا مهارتهای لازم در راستای ایجاد کسب و کار برای خود و یا وارد شدن به بازار کار را کسب نمایند .

آخرین موضوع مطرح شده در سومین نشست کارآفرینی دانشگاه مربوط به راه اندازی مراکز Homecare و Hospice در استان و مشکلات فراروی آن مراکز بود . خانم اکبری مدیر دفتر خدمات پرستاری دانشگاه گفت در صورتیکه اهمیت این موضوع در جامعه بطور شایسته ای تفهیم گردد ، کاهش ازدحام بیماران دربیمارستان و بخش اورژانس ، مدیریت بهینه تخت ها ،کاهش هزینه های بیمارستانی و رضایتمندی بیمار را شاهد خواهیم بود . وی گفت عدم ارائه یک تعریف مشخص از خدمات این مراکز ، عدم و جود پوشش بیمه ای و نبود اطمینان و اعتماد لازم در بیمارستانها به کیفیت خدمات ارائه شده توسط این مراکز ، عمده مشکلات فراروی مراکز   home care  و Hospice می باشند. وی تاکید کرد وزارتخانه مراکز مذکور را وارد برنامه های عملیاتی خود نموده اما فاقد ابزار اجرایی لازم در این خصوص می باشد و برای ایجاد و ترویج این مراکز باید مساله پوشش بیمه ای آنها را با سازمانهای بیمه گرحل و فصل نماید .

آقای مجیدی رئیس اداره اسناد بیمه سلامت ابتدا به ارائه آمار و ارقامی پیرامون هزینه های درمانی استان پرداخت و گفت : اداره کل بیمه سلامت استان ماهیانه 43 میلیارد تومان در استان هزینه های درمانی (اعم از بیماران سرپایی و بستری- تشخیصی و پاراکلینیکی - دارو و درمان )پرداخت می نماید و 35 الی 40 در صد این هزینه صرفا مربوط به هتلینگ (بیماران بستری) می باشد و بدیهی است که بیمه سلامت از خدمات پرستاری در منزل استقبال می کند چراکه موجب کاهش قابل ملاحظه پرونده های پر هزینه خواهد شد . لیکن موضوع پوشش بیمه ای این مراکز می بایست در وزارتخانه و توسط مراجع ذی ربط حل گردد.

آقای دکتر غفارزاده معاونت غذا و دارو دانشگاه در خصوص مشکلات مربوط به مراکز خدمات پرستاری در منزل پیشنهاد کرد در مراکز درمانی نظیر بیمارستانهای مطهری و امام خمینی ارومیه که بیماران در نوبت طولانی تخت می مانند یک فضای جنبی بصورت  اکسترا و با قابلیت ارائه خدمات  Home care و Hospice تهیه و تدارک گردد و اداره آن به عهده بخش خصوصی باشد . تحت چنین شرایطی ضمن وجود پوشش بیمه ای و پرداخت هزینه ها توسط سازمان بیمه گر تخت های بیمارستان نیز آزاد خواهند شد.

پیشنهادات و مصوبات:

- حوزه معاونت محترم آموزشی دانشگاه در راستای تهیه کوریکولوم آموزشی با محور کارآفرینی به طرق مقتضی و بنا به صلاحدید اقدام مقتضی بعمل آورد.

-پی گیری موضوع برگزاری کمپینگ در راستای اشاعه فرهنگ و آموزش های کارآفرینی توسط دانشگاه ارومیه و امکان ادامه فعالیت بصورت مشارکت بین دو دانشگاه .

- پی گیری امکان دریافت و استفاده از محتوی های آموزشی با موضوع کارآفرینی از دانشگاه ارومیه با توجه به فعالیتهایی که پیشترتوسط دانشگاه ارومیه  انجام یافته و بررسی امکان تبادل و انتقال تجربیات دو دانشگاه .

-  تهیه یک گزارش جامع از بیماران بستری با میزان بالای دریافت خدمات و محاسبه بارمالی مربوطه  توسط مدیر دفتر پرستاری دانشگاه با هدف دفاع از ضرورت و اهمیت ایجاد مراکز Home care و Hospice  در راستای پرهیز از هزینه های استخراج شده جهت ارائه به وزارتخانه و ارسال یک رونوشت به سازمان بیمه سلامت و پی گیری از سوی هر دو دستگاه.

-  بررسی امکان استقرار خدمات درمانی در قالب مراکز Home care و Hospice در جوار برخی از بیمارستانهای استان توسط بخش خصوصی

 

 


٠٩:٢٤ - 1398/02/03    /    شماره : ٢٤٠٠١    /    تعداد نمایش : ٤٠٥



خروج